Teaterfestivaluke

Da er februar over og dermed teaterfestivaluke hos oss i Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage. Teaterfestivaluken er en av flere temauker vi arrangerer, der hele barnehagen samles rundt et felles opplegg

Teaterfestivaluken startet 18.feburar hvor hele barnehagn var samlet og så på et teaterinnslag fra noen av de ansatte. Teaterinnslaget handlet om en hare og et pinnsvin som var venner. Pinnsvinet gikk i dvale og lurte på om haren kunne ta vare på vinteren, for han hadde ikke sett vinteren før. Eventyret er fra Litauen så det ble oversatt for anledningen.

I teaterfestivaluken har vi fokus på å uttrykke oss og lære litt om hvordan teater er. I år valgte vi å ha fokus på dukketeater, og alle barna lagde hver sin dukke. De minste barna lagde dukker på pinne, med hode og klær. De større barna lagde dukker av sokk/vott, de bestemte selv hvordan dukken skulle se ut. Det var mange fine og kreative dukker, og det har vært kjempe gøy å leke med sine egenlagde dukker. På slutten av uken fikk alle ta med seg dukken sin hjem. En ansatt i barnehagen formidlet også eventyr som handlet om referanseområdet våres Engatoppen. Vi har også hatt andre aktiviteter som ansiktsmaling, barna ble da malt til andre karakterer som dannet mye god rollelek.

I Rammeplan for barnehagen står det at gjennom arbeid med kommunikasjon, språk og tekst skal barnehagen bidra til at barna møter et mangfold av eventyr, fortellinger, sagn og uttrykksformer. Det står også at barna skal møte et mangfold av kunstneriske og kulturelle uttrykksformer og utforsker og deltar i kunst- og kulturopplevelser sammen med andre.Dette har vi fokus på hele året i Røkeberg KUltur- og Naturbarnehage, men vi retter et ekstra fokus mot dette i teaterfestivaluken.

Teaterfestivaluka ble avsluttet med karneval på fredagen. Da kom store og små utkledd som prinsesser, ninjaer, kaptein sabeltann, dyr, jordbær og andre karakterer. Vi samlet oss alle sammen i kjelleren hvor alle barna fikk komme frem å vise sitt flotte kostyme. Etterpå brakte det løs med fest. Da var det musikk, dansing, diskolys, ballonger og vi slo katta ut av sekken. Og inne katta lå det noe godt å spise.