Kunstsafariuke

Kunstsafari uka er et av årets høydepunkt i Røkeberg kultur- og naturbarnehage. Overgangen mai juni, sparkes Kunstsafari uka i gang. Denne uken får barna virkelig utfordret kreativitet, sanser og undring, barna får oppleve ulike kunstutrykk, og uka avsluttes med en kunstutstilling som foreldrene inviteres til. Aktivitetene foregår ute – så lenge været tillater det. Dette er en tradisjon som barnehagen har hatt i mange år.

Dette er en uke utenom det vanlige, hvor vi voksne virkelig byr på oss selv. Vi åpner uken på mandag med brask og bram, og vi har en «offisiell åpning» hvor vi serverer kanapeer og frukt saft til barna. De to siste årene har vi fått besøk av Todd Skværderum, en rollefigur som er basert på Odd Nerdrum. Han forklarer litt om hva kunst kan være, og tar av og til med seg to ansatte opp på trappa for å lage litt kunst.

Åpnings aktiviteten i år var at barna var med på å lage et samarbeidsbilde. Her måtte de balansere en ball på et tøystykke uten å miste ballen i bakken. Det ble til slutt et flott kunstbilde, som vi hang opp på gjerdet.

Årets aktiviteter har vært

1. Å lage tipitelt - hvor barna først måtte gå inn i skogen for å finne pinner, sette de sammen, legge på/feste stoff på pinnene, og male på stoffet med mange forskjellige farger til slutt.
  2. Lage leirefigurer av leire, barna fikk utfolde seg fritt.
  3. Fotokunst hvor barna får ta egne bilder med et kamera – så velger barna et bilde som printes ut og rammes inn.
  4. Trykkmaleri – hvor barna har fått bruke div frukt til å trykke med på ark som rammes inn.
  5. Kunstbesøk på kunstlabratoriet i Vestfossen for de største barna.

Vi har vår egen «kunst cafe» hvor barna spiser lunsj hver dag i Kunstsafari uka. Det varierer hva som står på menyen, men i år hadde vi: Hjemmelaget tomatsuppe med pasta, pannekaker, salatbar og selvfølgelig vårt eget hjemmelaget nybakte brød.