Svømming i Vestfossen svømmehall

Torsdager er en stor dag i barnehagen, for det betyr svømming for de eldste barna hos oss i Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage. Vi er nemlig i svømmehall annenhver torsdag, og det er en av ukens store høydepunkter. Barna tar beina fatt, og går sammen ned til svømmehallen klare for dagens svømmeøkt.

I svømmehallen går mange spente barn inn i garderobe for å skifte og gjøre seg klare til nye aktiviteter i vannet. Her møter barna varierte og spennende aktiviteter hver gang, vi sklier i sklien, dykker og leker med vannleker. Målet vårt med å ta med oss barna til svømmehallen er først og fremst og gjøre barna trygge på vann, samtidig som vi jobber for å gi de nye svømmeferdigheter. De voksne som deltar på svømmingen har livredningskurs, og har gode ferdigheter i vann.

I rammeplanen under fagområdet kropp, bevegelse, mat og helse står det at barna skal inkluderes i aktiviteter der de kan få være i bevegelse, lek og sosial samhandling og oppleve motivasjon og mestring ut fra egne forutsetninger. Dette tenker vi at vi jobber mot ved å ha svømming i barnehagen. Mange av barna i barnehagen har lite erfaring med å være i vann og må dermed ta i bruk ulike bevegelser de ikke er kjent med å gjøre. Vi leker og er i konstant sosial samhandling med hverandre i forkant av aktiviteten, i svømmehallen, mens vi bader, i garderoben og i etterkant av aktiviteten. Barna opplever motivasjon og mestring, ved at vi finner en balanse for hvert enkelt barn mellom utfordring og mestring i vannet.

Vi har jevnlig holdt på med svømming i mange år. Og med tanke på utbytte vi opplever at vi får er dette absolutt en aktivitet vi ønsker å fortsette med. Det innebærer både læring og glede, og er en aktivitet som er med på å skape felles opplevelse og samspill med hverandre.

• Besøksdag for nye søkere 11. februar
  • Vinteraktivitetsuken