Vinteraktivitetsuken

Da var det endelig januar og klart for vinteraktivitetsuke her hos oss i Røkeberg Kultur- og Naturbarnehage. Vinteraktivitetsuken er en av flere temauker vi arrangerer, der hele barnehagen samles rundt et felles opplegg. I år gikk vinteraktivitetsuken av stabelen 21. januar med høytidelig åpning med nasjonalsang, flaggheising, sang og dans.

I Rammeplanen for barnehagen står det at barnehagen skal bidra til at barna opplever trivsel, glede og mestring ved allsidig bevegelseserfaringer året rundt. Barna skal oppleve stolthet over egen kulturell tilhørighet og ta i bruk fantasi og kreativ tenkning. Vinteraktivitetsuken er en temauke der både store og små deltar på aktiviteter som hører årstiden med. Barna velger selv hvilke aktiviteter de ønsker å være med på, mens vår jobb er å være engasjerte og støttende voksne og bidra til at hvert enkelt barn opplever glede, mestring og et opplegg tilpasset deres forutsetninger og interesser.

Som nærmeste nabo, rett utenfor porten, er vi så heldige å ha en flott skøytebane. Denne blir flittig brukt om vinteren og er en selvsagt aktivitet under vinteraktivitetsuken. Her har vi tilgang til «pingviner» for de som trenger litt ekstra støtte på isen, slik at alle kan delta, uavhengig av tidligere erfaring. Vi har tatt skiene fatt og gått i runder både i og utenfor barnehagen, vi har kjørt fargerike flasker i full fart ned bob-bane, malt i snøen og bygget iskunst i ulike former, farger og konstruksjoner. I tillegg til disse aktivitetene har vi en skråning, som i løpet av vinteren når snøen laver ned, forvandles til en ypperlig akebakke hvor vi aker sammen og alene i full fart slik at snøen virvler rundt og det kiler i magen. Akebakken brukes godt, denne uken som resten av vinteren.

Temperaturen krøp seg nedover gradestokken og med litt sur vind i tillegg, var det godt for de aller minste i barnehagen og få et eget tilpasset opplegg innendørs noen av dagene. Vi tok vinteren med oss inn, og fylte vask og baljer med snø og blokker med fargerikt frosset vann. Forsiktige små hender kjente nysgjerrig på snøen i starten og deretter synes de aller fleste at det var veldig gøy å kjenne på det hvite, kalde og våte vi hadde tatt med oss inn som kunne formes, lekes med og til slutt smeltet i hendene våre.

I år fikk vi storveis besøk flere dager i vinteraktivitetsuken, av en snømann! Han kunne ikke snakke, men var veldig blid, og danset sammen med oss til OL-floka og tok gledelig imot gode klemmer fra barna. Felles fant vi ut at vi skulle kalle han Olaf, og på aktivitetsukens siste dag kom Olaf til oss med flotte magnetdiplomer til hvert enkelt barn som en premie og minne om dette årets aktivitetsuke.

• Besøksdag for nye søkere 11. februar
  • Vinteraktivitetsuken