Brannvernuke i barnehagen

I uke 39 hadde vi  brannvernuke i barnehage, og hele barnehagen har vært med på å lære om brannvern. Brannvernuken arrangeres av Norsk Brannvernforening hver høst da vi går inn i en årstid med økt antall boligbranner. Temaet brann kan være skremmende, så det er viktig at barna føler seg trygge. Noe av den tryggheten kan skapes ved å gi kunnskap og la dem føle mestring ved at de vet hva de skal gjøre.

I løpet av brannvernuken har vi hatt mange spennende aktiviteter. Vi har brukt det pedagogiske materiellet Brannbamsen Bjørnis og lært mye om brannvern. Vi har danset etter sangen hans, og øvd på brannreglen. Det har også vært brannøvelse i barnehagen, noe vi gjennomfører fast 2 ganger hvert år. Det var spennende med brannøvelse, men også litt skummelt for den bråker endel! Skolestarterne skulle egentlig på besøk til brannsatsjonen i Mjøndalen, men pga. covid 19 ble besøket utsatt. Heldigvis har vi hatt mange andre spennende og lærerike aktiviteter i barnehagen, så ser vi frem til besøk på brannstasjoen når tiden kommer for det. Det har uten tvil vært en vellykket uke, som har bidratt med både trygghet og ny kunnskap.

• Brannvernuke i barnehagen
  • Naturuke